Conferinta KARMA si DESTIN – 26 octombrie 2019

Karma si Destin 26 octombrie 2019

Una din cele mai frecvente intrebari care mi s-au pus de-a lungul timpului este: relatia dificila cu partenerul meu este karmica?

Cei care imi adresau o astfel de intrebare marturiseau ca erau dispusi sa suporte o relatie disfunctionala daca ea este karmica acceptand-o ca penitenta a destinului pentru presupusele lor greseli relationale din trecut. Aceasta resemnare in fata nefericirii si chiar abuzului devenea acceptabila si chiar logica pentru ei, in termenii karmici.

Era prea mult!

Astfel am inteles ca e timpul sa discutam serios despre karma si destin. Despre cum ne cream viata si mai ales despre Liberul Arbitru. Cat de liber este el cu adevarat. Si cum se schimba realitatea noastra cand il implicam in viata de zi cu zi si in alegerile noastre care insumate ne creeaza destinul.

Nu toate culturile spirituale explica ordinea vietii prin termenul de karma asa cum il intelegem azi, de suma a experientelor vietilor trecute ce ne pre-determina viata actuala.

Karma este un concept filosofic-religios hindus, extreme de bogat in intelesuri, unele preluate si in alte culture, ajungand astfel sa fie folosit dar fara a avea aceeasi acoperire de sens peste tot. In esenta, karma vorbeste despre consecinte. Prezentul ca o consecinta a vietilor trecute, viitorul drept consecinta a alegerilor prezente.

Este o aplicatie a Legii Cauza-Efect, lege universala, insusita de multe culturi inca din cele mai vechi timpuri.

Multe aforisme spirituale, proverb, povesti moralizatoare sau mituri, transmit in diverse forme aceasta ideea a consecintelor implacabile, a inevitabilitatii efectulelor actelor noastre. Iar legea Atractiei este o continuare a legii Cauza-Efect, pentru ca atragem este un effect a cee ace suntem si am facut, felul in care am devenit fiind cauza a ceea ce traim.

 • Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
 • Ce semeni aia culegi
 • Semeni vant culegi furtuna
 • Iarta-ne greselile cum si noi iertam gresitilor
 • Banul la ban trage
 • Are ce merita
 • Minciuna n-are picioare lungi
 • Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti
 • Cine se aseamana se aduna
 • Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte
 • Si lista ar putea continua.

Karma este legata de Legea Miscarii, a Actiunii. Orice actiune naste o consecinta. Dar nu orice consecinta este karmica. Abia consecinta care se intoarce la cauza sa, formand o bucla, creeaza karma. Deci karma reprezinta procesul in care o consecinta este prizoniera cauzei sale, fiind prins intr-o bucla prin care se auto-genereaza. Viata nu mai curge inainte ci intra intr-o bucla creand o viata falsa sau o imitatie a adevaratei vieti. Asta este Maya. Pentru a iesi de aici este necesar sa depasesti karma chiar daca traiesti mai departe dupa Legea Cauza-Efect, dar un efect eliberat de sursa sa.

Abia cand iesi din propriul program karmic poti pune in aplicare total Liberul Arbitru si iti poti creea propria viata liber de cause si negenerand noi cause.

O problema uriasa in intelegerea acestei bucle este faptul ca oamenii nu inteleg de ce ajung in situatii critice cand nu stiu sa fi facut ceva atat de gresit. Pentru ca daca ar fi stiut, evident ca si-ar fi corectat greseala pentru ca nimeni nu vrea sa sufere si sa-si iroseasca viata. De ce oameni sinceri si iubitori sunt tradati de parteneri, de ce angajati loiali sunt batjocoriti de sefi, de fii si fiice iubitoare sunt persecutati de parinti, de ce oameni saritori sunt speculati de prieteni, de ce oameni buni si iubitori sufera boli grave? Ce au facut ei atat de gresit?

Ideea de karma, greseli trecute care isi iau tributul acum, parea sa ne linisteasca constiinta si sa ne resemneze. Dar resemnarea n-a facut lumea mai buna. In continuare avem o lista mare de plati ce par sa nu se sfarseasca niciodata. Ce ne scapa?

Problema nu e nici suvoiul de consecinte, nici muntele de greseli, nici implacabila karma. Invatatura christica spune ca ne putem elibera oricand, ca ne putem mantui oricand indiferent de greselile facute (evident si cele in alte vieti). Cheia o reprezinta exact intelegerea acestei bucle, implicarea Liberului Arbitru (mai ales in relatii), trairea fara sa mai produce efecte karmice.

Adica, oricat ar fi karma de afurisita exista o cale regala de ridicare a omului. Cum?

Inseamna ca si o relatie dificila, cat ar fi ea de karmica, are o cale de iesire rapida din suferinta. Cum?

Despre acest CUM vom discuta la conferinta Karma si Destin. Cele cateva teme pe care vi le-am propus sunt doar pretextul de a patrunde in miezul unor concept pe care le intuim si vehiculam dar este timpul sa le intelegem mai bine si apoi sa ne eliberam de convingerile care ne mentin in bucle conceptuale  prin care atragem doar confirmarea vechii realitati.

Conferinta o sustin impreuna cu colegul meu de la postul 6TV, Risvan Rusu, consilier in astrologie chineza si psihoterapeut.

Temele sunt:

Camelia Patrascanu

 1. Cum se formeaza karma?
  2. Cum sa traiesti fara sa produci efecte karmice. Conceptul aici-acum.
  3. Liberul Arbitru anuleaza karma
  4. Predestinarea.
  5.Folosirea scopurilor in modelarea destinului
  6. Karma Relationala
 2. 7. Planetele karmice

 

Risvan Vlad Rusu
1. Perspectiva budista asupra karmei.
2. Karma si Cauza in viziunea scolii ruse a lui Vasili Goci.
3. Actiunea cauzala si legaturile ei cu gandurile, vorbele si faptele.
4. De la regasire la cauza si de la trauma la vindecare
5. Consideratii practice si exercitii bioenergetice.

CAND?
26.10.2019

UNDE?
Bucuresti, Hotel RAMADA MAJESTIC, sala I.L.CARAGIALE.

CINE poate participa?
Oricine doreste sa isi imbunatateasca viata si sa descopere algoritmul dupa care functioneaza partea nevazuta a acesteia.

NOTA:
La conferinta pot participa atat persoanele care nu cunosc Astrologie, cat si cei care studiaza aceasta stiinta.

DETALII SI INSCRIERI: evenimentesr@gmail.com
organizator: Sabina Radulescu – 0766 851 355

Investitie:
240 lei/persoana.
Inscrierea se valideaza numai dupa plata in cont a unui avans de 50%.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI – Sambata, 26.10.2019:

11:00 – 12:30 – Prelegere 1
12:30 – 12:45 – pauza 15min
12:45 – 14:15 – Prelegere 2
14:15 – 14:45 – pauza 30min
14:45 – 16:15 – Prelegere 3
16:15 – 16:30 – pauza 15min
16:30 – 18:00 – Prelegere 4

Va astept cu drag la conferinta si discutii!

Camelia

2 thoughts on “Conferinta KARMA si DESTIN – 26 octombrie 2019

 1. Draga Camelia,pentru noi ardelenii este prea departe sa te vedem in conferinte la Bucuresti.Rog din suflet sa ajungi in Cluj,Sibiu,(Alba…de ce nu?).Asteptam acea zi in care ne vei anunta🤗!

 2. Ziua bună,
  În zilele noastre distanța nu ar trebui să mai fie o problemă. Am speranța că luați în considerare posibilitatea organizării conferințelor și atelierelor dvs și în varianta online. Suntem mulți cei care vor să facă un salt și sigur că accesul la informația de calitate este esențial. Nu am nici cea mai mică îndoială că aveți un mare rol în procesul acesta. De aceea vă rog să luați în considerare și această minune:cursurile online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *