Despre Camelia

Scurtă istorie

Camelia vine în contact cu astrologia, copil fiind, la sfârşitul anilor ‘70, graţie mătuşii sale, care îi citeşte un horoscop chinezesc. Curiozitatea astfel trezită este alimentată mai târziu de lectura unor cărţi şi broşuri ce se găseau doar prin bibliotecile pasionaţilor.

Începe să le vorbească prietenelor sale pre-adolescente despre zodii, reuşind să le trezească interesul, astfel încât toată corespondenţa din adolescenţă purtată cu acestea este marcată de entuziasmul stârnit de taina astrelor. Pasiunea este întreţinută de familie, mama Cameliei copiază de mână (este perioada dictaturii) cartea “Cer si Destin” a reputatului astrolog Armand Constantinescu. Sunt zile de conversaţii minunate, când abia aşteaptă să vină de la şcoală şi să afle ce capitol a mai fost scris.

Din 1990 lecturile astrologice devin tot mai numeroase, datorită accesului ceva mai uşor la informaţia astrologică, trece rapid de la lecturile de popularizare la lucrări prestigioase. La începutul anilor ’90 frecventează un grup preocupat de astrologie şi metafizică.

Din 1995, odată cu absolvirea primei facultăţi, studiul astrologiei devine zilnic. Îşi asumă rolul de autodidact, deoarece nu are de la cine să înveţe – astrologii întâlniţi i se par prea dogmatici şi cu o viziune astrologică limitativă.

În 1997 este susţinută de soţ să-şi dea demisia de la locul de muncă şi să se dedice exclusiv studiului. Astfel, în 1997, în 1998 si 1999 îşi aprofundează studiile în astrologie, consacrându-le 10 – 12 ore zilnic, iar ca practică oferă consultaţii gratuite in 1999. După această sesiune-maraton, neîntreruptă timp de doi ani şi jumătate, îmbrăţişază profesia de astrolog.

Pentru că, deşi calculele se fac după poziţiile planetare, astrologia operează cu oameni, iar acestora simte să le dea, pe lângă îndrumările astrologice, soluţii pertinente la problemele lor de viaţă, Camelia reîncepe un studiu susţinut, zilnic, în autocunoaştere şi dezvoltare personală şi urmează câteva cursuri de profil. Consultaţiile astrologice devin mai complexe, iar după trei ani de studiu, oferă şi consultaţii distincte de autocunoaştere şi dezvoltare personală, dar oferă şi programe de antrenament individual pentru diverse domenii de viaţă.

Adeptă a perfecţionării neîntrerupte, Camelia alocă şi acum cel puţin două ore pe zi studiului astrologiei, autocunoaşterii şi dezvoltării personale, psihologiei (Camelia este si psiholog, Psihologia fiind cea de-a doua facultate absolvita)

După cum se poate vedea mai jos, Camelia a realizat numeroase emisiuni, profesionalismul său în media fiind unanim recunoscut, mai ales datorită susţinerii emisiunilor live fără prompter sau materiale scrise.

 

Date exacte

Activitate publică:
Astrolog profesionist, autorizat din 1999; diploma astrolog valabila U.E. din 2013, evaluator pentru profesia de astrolog din 2013.

Psiholog, consilier dezvoltare personala, formator, consilier in relatii, consilier transformational, speaker motivational.

 

Activitate profesională:

1.On-line, Tv, Radio

On-line

– In 2019 lanseaza blogul www.cameliapatrascanu.ro si canalul You Tube “astrolog Camelia Patrascanu”

– In 2008 lanseaza prima televiziune de astrologie din tara www.HoroscopTv.ro, care functioneaza cu unele sincope pana in 2016

Televiziuni

– Iulie 2018 – prezent realizeaza emisiunea “PSIHOASTROLOGIE” la Canal 33

– Octombrie 2018 – prezent realizeaza horoscopul saptamanal la Antena 3 in cadrul matinalului.

– Ianuarie 2019 – prezent realizeaza horoscopul zilnic la Antena 3 in cadrul matinalului.

– Din octombrie 2018 pana in mai 2020 a realizat emisiunea “CONEXIUNI” la 6Tv

– A realizat din decembrie 2013 pana in septembrie 2016 emisiunea „STAR ZODIAC” la Antena Stars

– A realizat din vara lui 2012 pana in vara lui 2016 rubrica de astrologie a emisiunii „Acces direct” de la Antena 1

– A realizat in martie-aprilie 2012 rubrica de astrologie în cadrul matinalului şi emisiunea „E scris în stele by Camelia Patrascanu” la Giga Tv

– A realizat în iulie-noiembrie 2011 rubrica de astrologie în cadrul emisiunii „Draga mea prietenă” la Kanal D

– A realizat in iulie-septembrie 2010 rubrica de astrologie în cadrul matinalului de vară „Liber la vacanţă” la Antena 1

– Invitata constanta (lunar, iar in ultimii doi ani bilunar) a emisiunii „Trăieşte sănătos” de la Antena 2, intre anii 2009 – 2012

– A realizat în martie-octombrie 2007 talk-show-ul zilnic „E scris în stele” la Euforia Lifestyle Tv

– A realizat în ianuarie-februarie 2007, rubrica de astrologie în emisiunea “Zodia fluturelui” la Euforia Lifestyle Tv

– A realizat în 2006 horoscopul în cadrul matinalului de la Realitatea Tv şi este singurul astrolog care a consiliat astrologic, faţă în faţă, un preşedinte al României într-o emisiune în direct.

–  În 2003 a realizat la Etno Tv “Astromatinal”, emisiune zilnică şi talk–show–ul săptămânal de 3,5 ore “Etnoastrolog”

Radio

– Din 2000 până în 2003 a realizat emisiunea săptămânală „Astromix” la Radio Mix Bucureşti.

 2. Presă scrisă

– A fost în 2007 astrologul revistelor „Ioana” si „Ioana Horoscop”

– A fost în 2007 astrologul suplimentului „Life & Style” al cotidianului „Prezent”

– A fost, din 2004 până în 2006 astrologul revistei “Lumea Femeilor”

– A fost, din 2000 până în 2005, astrologul  suplimentului de week-end al cotidianului “Evenimentul zilei” şi, din 2001 până în 2003, al suplimentului lunar “Lifestyle” al aceluiaşi cotidian

– Din 2001 până în 2003 a realizat şi întreţinut secţiunea de astrologie a site-ului www.121.ro

În 1999 a activat ca supervizor al cursului de astrologie editat de   EUROCOR, filiala Şcolii Europene de Cursuri prin Corespondenţă (ESCC)

3. Consultaţii

Camelia are o extrem de vastă experienţă profesională, a oferit de-a lungul anilor mii de consultaţii astrologice. Din 1999 are un cabinet de consultanţă astrologică.

4. Cursuri şi conferinţe

Predă cursuri de astrologie. Conferenţiază pe teme legate de astrologie.

5. Consultaţii autocunoastere , antrenamente

Beneficiază de o impresionantă experienţă, a oferit din 2002 peste o mie de consultaţii de autocunoaştere şi dezvoltare personală şi a antrenat individual sute de persoane pentru diverse domenii de viaţă.

6. Cursuri, conferinţe si speach-uri

Predă cursuri-antrenament pentru viaţă, cursuri de autocunoaştere şi dezvoltare personală din 2007, de asemenea cursuri de energetica si spiritualitate.

Conferenţiază pe teme legate de autocunoaştere şi dezvoltare personală din 2001

Sustine speach-uri motivationale din 2011

7. A  pariţii mass media

Camelia a fost invitată de-a lungul timpului în emisiuni sau a dat interviuri pentru majoritatea posturilor de televiziune şi pentru unele posturi de radio. De asemenea, a dat interviuri pentru cele mai importante cotidiene centrale dar şi pentru diverse reviste.

8. Cărţi:

Este unul dintre cei mai bine vânduţi autori de cărţi de astrologie din ţară. A publicat până în prezent 19 cărţi.