Portalul de Luna Noua in Sagetator – Ritual

Luna Noua a Sagetatorului se produce pe 4 decembrie 2021 ora 9:00 si portalul ei dureaza pana pe 5 decembrie ora 14:00, adica orele cat Luna este prezenta in Sagetator si mentine portalul deschis.
Aceasta Luna Noua a Sagetatorului vine si cu o eclipsa de Soare ce matura practic intreg globul, avand o margine la Marea Neagra, traversand Europa si America si incheindu-se pe continentul Australian.
Ferite sunt Rusia si mare parte din China si Mongolia.
Vorbim de doua semnificatii: a Lunii Noii si a eclipsei.
Luna Noua in Sagetator ne deschide accesul catre prorpia constienta si Constiinta.
Constienta este o mai mare atentie si obiectivitate asupra realitatii mari, nu doar cea referitare la corp si propria persoana. Ci la lume amai mare din care noi facem parte. Si ne indeamna sa vedem si sa ne intelegem mai mult locul si semnificatia in lume. Asta ne poate schimba viata. Cand devenim interesati si atenti la contextual, la cadrul in care ne ducem existenta. Ingloband si nevoile noastre zilnice de trai dar fiind atenti si la cadrul mai amre din care viata noastra face parte: relatii, modele de gandire, proiecte politice. Si ne face atentie la efectele, la consecintele actiunilor noastre pentru a aprecia mai rapid si obiectiv care sunt si daca ele sunt coonforme cu constiiinta noastra.
Sagetatorul are aceasta pretentie, de a ne implica Constiinta. Aceasta nu poate fi trezita si implicata in procesul vietii decat dupa ce am trezit constienta. Adica atentia obiectiva.
Constiinta este o functie a Spiritului nostru. Iar la spirit ajungem printr-o anumita atentie, trezire, prin constienta.
Cand Constiinta este trezita putem lua cele mai inspirate decizii si ne conectam la divinitate. Divinitatea este tot timpul prezenta si receptive la noi. Insa avem nevoie de un organ ca sa o perceapa. Iar acest organ este Spiritul nostru (corpul cel mai subtil de care dispunem) al carui produs este Constiinta. Ca o glanda care devine activa si secreta hormonul iluminarii doar cand devenim atenti, interesati, constienti de spiritul nostru si dornici s ail implicam in intreaga viata cotidiana. Doar atunci se trezeste Constiinta. Cand prin atentie si constienta de sine ne trezim Spiritul.
Acesta este portalul Lunii Noi a Sagetatorului. Este portalul prin care ne accesam mai usor spiritul si ne trezim Constiinta. Astfel incat intreaga viziune despre propriul destin si lume (cu consecinte asupra intelegerii harurilor noastre, a rolului si locului in lume) se poate schimba intr-o secunda, urmate de decizii curajoase si solutii miraculoase.
Aceasta Luna Noua ne face constienti de vastitatea vietii si mai ales a vietii dupa viata asta. A vietii subtile, despre lumi dincolo de planul fizic. Despre o continuare a vietii dincolo de moarte dar intr-un fel anume ce depinde de modul cum o traim pe cea de aici, material, in trup si de deciziile pe care le facem aici. Precum si de cat de mult am implicat Constiinta in viata noastra fizica, de zi cu zi.
Luna Noua a Sagetatorului are puterea de a ne ajuta sa vedem nu doar consecintele actiunilor noastre (care sunt doar o parte mica din viitorul personal la care avem acces) ci viitorurile posibiile in functie de felul in care ne schimbam optica, punctul de vedere, atitudine si abordarea unei situatii, prin modelare personala si abordarea situatiilor de viata. Avem acces la un puzzle mai mare in care piesele se schimba in functie de fiecare gand, emotie, atitudine si intentie a noastra. In timpul jocului, in timpul vietii efective.
Noaptea de 4 spre 5 decembrie activeaza darurile profetice si ne paote aduce vise cu puternice semnificatii pentru fiecare in parte: calea cea mai buna de urmat, viziunea clara in functie de alegerile pe care vrem sa le facem, posibilitatile de viitor in cazul in care ne schimbam punctul de vedere asupra vietii si dispozitia psiho-spirituala fata de realitate. Adica, ne ajuta sa intelegem ca participa la Joc nu suntem victimele lui. Dar pentru a conta in Joc este necesar sa acceptam ca Viata este mai mult decat corpul si traiul pe Terra. Sa ne depasim nevoile fiziologice (nu sa le desfidem) sis a ne accesam capacitatile psiho-spirituale: intuitia, clarvederea, prezenta aici-acum, conexiunea cu intreag aviate si creatie si tot ce exista fara teama sau ostilitate, sa ne crestem toleranta, ingaduinta, bucuria; sa ne scadem ostilitatea si conflictualitatea, resentimentele.
Jocul implica respectarea participantilor. Este exclusa teama sau dezgustul fata de elementele care participa la Joc. Chiar daca ne par ostile. Ele par ostile nevoiii noastre de siguranta. Dar Fiiinta noastra si Constiinta SUNT in siguranta tot timpul. Constiinta este produsul Spiritului care ESTE Totul si ESTE Divinul. Iar CEEA CE ESTE nu are ostilitati. Doar asa capatam vibratia inalta care poate participa la Joc contribuind la modelarea sa.
Eclipsa de Soare se produce cand intre Pamant (Viata terestra) si Soare (Divin) se interpune Luna (Suflet) care ecraneaza accesul nostru la Soare.
Luna, Sufletul Lumii si al nostru, semnifica depozitele noastre mental-emotionale colective, constructul corpului subtil al omenirii de la inceputurile ei. De cand sufletul si spiritul au fost una apoi au fost separate si ecranate.
Luna este corpul ceresc reglator al Pamantului si Vietii de pe Terra. Reglator sau controlor. Cert este ca mentine status quo-ul actual. Si ca trebuie sa tinem cont de miscarile ei, indiferent ce este si cine o locuieste/dirijeaza.
Aceasta ecranare semnifica faptul ca accesul nostru la energia solara este filtrata de Luna (Suflet). Viata fizica este stirbita scurta vreme de sustinerea energetica a Soarelui pentru ca Luna are nevoie sa primeasca exclusiv, o clipa, toata atentia astrului. De ce?
Aici trebuie sa intelegem ce este Sufletul. Un corp mental-emotional bistratificat:
– mental-emotionalul senzoarial = EGO-ul, sufletul sensorial, personalitatea, “persona”, masca
– mental-emotionalul spiritual = SINELE, sufletul inspirat, divinul launtric, divinul uman
Egoul si Sinele trebuiesc aliniate cu corpul si Constiinta. Nu renuntam al Ego, doar il cunoastem si il aliniem pentru a deveni un bun traducator in plan fizic al Constiintei, astfel personalitatea noastra modelandu-se armonios si neconvulsiv.
Sinele trebuie dezvaluit (eliberate valurile) astfel incat sa isi poata descarca in fiinta noastra darurile inspirate si existenta sa ne fie conectata la divin, manifestand in sfarsit cu adevarat, Liberul Arbitru.
Dezvaluirea Sinelui incepe in primul rand prin manifestarea interesului pentru el. Cum? Prin activarea observatorului, a instantei obiective. Cand gandim sau facem ceva sa ne intrebam daca asta este ceea ce Sinele nostru vrea. Sau Constiinta noastra vrea. Sinele si Constiinta se exprima cel mai bine prin PACE, IUBIRE, BUCURIE. Ne putem intreba, cand vrem sa facem ceva sau cand simtim ca se contureaza o dispozitie ori un sentiment, daca acestea sunt in PACE, exprima IUBIRE si daca ne aduc BUCURIE. Adica sa fim autoreflexivi. Ce din mine vrea asta? Ce stare/gand/emotie din minte ma indeamna sa fac / gandesc asta? Este Iubirea? Este Bucuria? Sau este vointa/ambitia/frica/revolta/ exaltarea/senzualitatea?
Acest Suflet, individual si colectiv, are nevoie sa fie direct conectat la Divin. Este ca atunci cand intr-un moment de criza, ffff important, viata fizica isi pune toata energia in transformare, in salt nu in intretinerea status quo-ului, in mentinerea proceselor uzuale de trai. O Luna Noua cu eclipsa este un moment de salt. Cand vechiul tipar se schimba si viata poate face un salt, alegand un alt viitor dintr-o viziune mai larga de viata ce dezvaluie posibilitati nebanuite ale existentei. Pentru acest salt este nevoie de toata energia si atentia/Constiiinta. De conectare la Divin.
Eclipsa face ca Luna, simbol al sufletului, sa absoarba o clipa intreaga energie solara. Ecranand viata fizica dar descatusand fortele noastre subtile, fortele spirituale, ale Constiintei. Efectul acut al eclipsei si portalului va dura pana pe 5 decembrie ora 14:00.
Ritualul de Luna Noua este cel cu elemental FOC. Fiecare Luna noua sprijina innoirea, eliberarea de trecut cu toata reverenta pentru experienta si constientizarile aduse; eliberarea de efectele negative ale traumelor, de blocaje etc. Pentru aceasta innoire avem nevoie sa renuntam, sa taiem legaturile care ne opresc in expansiunea constiintei, cresterea intelegerii vietii, largirea viziunii, conectarea cu intreaga creatie. Blocajele pe care Sagetatorul sugereaza sa le indepartam sunt legate de
– prejudecati,
– frica de opinia sau actiunile altora,
– teama de consecinte si viitor,
– teama de limitari (impuse ori alese),
– teama de a cauta si vedea un adevar mai mare, dincolo de marginile convingerilor proprii
– teama de a intelege multidimensionalitatea fiintei noastre si consecintele ce decurg din structura noastra tripartite: corp, suflet, spirit
– comoditatea de a nu trai aliniati corp-suflet-spirit de teama ca ne implica mai mult si ne schimba radical felul in care vedem si traim viata
– teama de schimbare
– teama de alte fiinte alaturi de care traim pe Terra si in plan subtil (cu sufletul si spiritul)
– teama de a face alegeri si de a provoca schimbari
– repulsia fata de actiunile/opiniile altora
– teama de pierdere a libertatiii care incurajeaza lasitatea si compromisul
– falsitatea, amanarea, incoerenta
Luna Noua a Sagetatorului ne ajuta sa fim mai atenti /constienti la ele (plus derivatele lor, fiecare si le stie) si sa le eliberam din campul nostru mental-emotional. Aducand in loc mai multa incredere in fiinta noastra multidimensionala, capacitatile noastre subtile.
La Luna Noua se pot pune semintele viitorului alegand schimbarea pe care vrem s-o facem in noi si s-o emitem in lume. Dar pentru aceasta schimbare este nevoie ca vechile tipare sa fie alchimizate, sa nu incurce. Ca atunci cand dam foc la miriste pentru a curate si fertiliza terenul pregatit sa primeasca noua samanta.
Simbolic si analogic, putem scrie pe o foaie de hartie aspectele pe care le eliberam.
Eliberez cu bucurie de la mine, tot ce imii limiteaza si ecraneaza constiinta si spiritul, eliberez reziduurile negative, prejudecatile, frica de viitor si schimbare.
Pot fi mai precis: eliberez resentimentele fata de persoana X, eliberez rusinea si vinovatia fata de Y si imi asum responsabilitatea mea in situatia A. Ma eliberez de superstitiile, sabloanele de gandire si permit Inteleciunii mele sa se manifeste. Eliberez teama de deciziile altora cu effect asurpa mea. Si permit Vietii si destinului meu sa se manifeste plenar si creativ spre Gloria vietii si a bucuriei de a fi.
Sunt doar niste exemple. Puteti formula asa cum simtiti, pentru ca este necesar sa fie credibil si autentic pt voi.
Hartia va fi arsa intr-un recipient. Asa cum flacarile redau luminii materia care arde asa si blocajele limitative se vor transforma in lumina divina, permitand ca darurile noastre sa se manifeste plenar in locul lor. Astfel incat noi sa ne ocupam deplin, TOTAL, spatiul divin rezervat pentru propiul destin si creatie. Iar cenusa se arunca la chiuveta sau toaleta.
Spre Gloria si trairea deplina a Sfintei noastre Treimi, Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *